Tvořím články o sanační problematice a Art betonu. Chcete vědět jak postupovat při odvlhčování zdiva? Nebo jak probíhá sanační práce po požáru? Koukněte na články!

Jak to dopadá, když se u práce nepřemýšlí.

Ukázka ze stavby, která rozhodně nebyla levnou záležitostí, a kde se zapomnělo na to vytvořit takzvané přesahy hlavní hydroizolační membrány. Což znamená, že stavebník, řemeslník nebo někdo, kdo u práce totálně nepřemýšlí, udělá hydroizolaci jenom ve vodorovné ploše.

ČÍST ČLÁNEK

Předváděcí den

V září jsme měli možnost zúčastnit se skvělého předváděcího dne od firmy BERGER PROFI NÁŘADÍ s.r.o. Je pro nás důležité držet krok s nejnovějšími trendy na trhu, a každoroční návštěva nás vždy obohatí a posune o kousek dál.

ČÍST ČLÁNEK

Festival ve Smiřicích

Rádi spojujeme příjemné s užitečným a proto jsme na festivalu ve Smiřicích měli stánek, kde jsme pořádali přednášky pro širokou veřejnost na téma: správné odvlhčení památkové stavby 👌

ČÍST ČLÁNEK

Poruchy vápenných a hydrofobních omítek​

Jaké omítkové materiály mají být použity při opravách historických objektů? Tuto otázku si často pokládají všichni zapojení do procesu obnovy a péče o památky. Jelikož je každá historická stavba originál, je těžké nalézt jednu obecně platnou odpověď. Lze se ale inspirovat zkušenostmi našich předků.

ČÍST ČLÁNEK

© 2020, Lukáš Pečenka. Všechna práva vyhrazena.